Bikken 2017

Op vrijdag 21 april zijn we met een groep van 14 enthousiaste mensen vertrokken naar Roemenië. Het doel van deze werkweek was het afbikken van het stucwerk van een eeuwenoud kerkje in Roemenië. Deze kerk van de Protestantse gemeente van Noszoly is door vochtproblemen al 5 jaar niet meer te gebruiken en dringend aan herstel toe. Het doel is dat er over een paar jaar weer erediensten gehouden kunnen worden in dit gebouw.

Tijdens de werkweek is er hard gewerkt aan de kerk in Noszoly! Er werden verschillende lagen van de muren gebikt, zodat de muur van ongeveer een meter dik kan gaan drogen. De eerste laag ging er vrij eenvoudig af, maar voor de volgende lagen moest er veel kracht en energie geleverd worden. Aan het einde van de woensdag was het werk klaar en konden we donderdag nog een dag op stap om kennis te maken met het land en de cultuur.
Op zondag hebben we een kerkdienst bijgewoond in Noszoly. Een deel van de dienst heeft dominee Orban in het Engels of Nederlands vertaald. De groep heeft de gemeente toegezongen met het lied “Glorie aan God”.

We hebben samen een prachtige week in Roemenië gehad waarin we hebben genoten van elkaar, het prachtige weer, de gastvrijheid van de plaatselijke bevolking, het bijzondere eten, de prachtige natuur. Op deze manier mochten wij ons steentje bijdragen in het Koninkrijk van God. Op vrijdag 28 april zijn we na een voorspoedige reis weer veilig aankomen in Harskamp. Voor iedereen was deze reis voor herhaling vatbaar.

Tijdens deze week was het Koningsdag in Nederland. Natuurlijk konden we dat niet ongemerkt voorbij laten gaan….

en het filmpje met Gert en het gedicht, dat werd gemaakt door Liesanne, zeggen alles…..

 

Reacties zijn gesloten.