Wens en werkzaamheden

Het kerkgebouw van de gemeente van Noszoly is al verschillende jaren niet meer in gebruik doordat het erg vochtig is in het gebouw. Vanuit de fundering is er jaren vocht omhoog getrokken naar de muren waardoor het stucwerk loslaat en er schimmel op de muren staat. De atmosfeer in het gebouw is erg muf en vochtig. Hierdoor is het al jaren niet meer mogelijk om ’s zondags dienst te houden in het gebouw. Noodgedwongen worden er nu diensten belegd in het verenigingsgebouw.

Het is jammer dat deze eeuwenoude kerk niet meer gebruikt kan worden. De gemeente bestaat voornamelijk uit arme, boeren gezinnen welke niet in staat zijn om grote herstelwerkzaamheden aan het gebouw te laten doen. De gemeente bezit zelf niet het geld om de kerk te kunnen renoveren. Doordat het gebouw nu al jaren leeg staat, wordt het probleem steeds erger.
De Stichting Kerkherstel Roemenië heeft zich dit aangetrokken en wil de kerk binnen 5 jaar weer gerenoveerd terug geven aan de gemeente. Onze wens is dat de gemeente zondags weer samen kan komen rondom de Bijbel in hun eigen kerk.

Onze eerste stap is het aanpakken van het vochtprobleem. Het vocht trekt zich via de fundering op in de muren. We willen dit probleem aanpakken door stapje voor stapje een waterdichte laag te leggen tussen de fundering en de muur waarbij het kerkgebouw geheel intact blijft. De volgende stap is het verwijderen van de oude stuclaag aan de binnen- en buitenzijde van het gebouw. Daarna moet het een periode drogen waarna het gebouw opnieuw gestukt kan worden. Als laatste willen we ook het interieur van de kerk opknappen.
Ook het dak behoeft herstel. De kerkelijke gemeente in Noszoly heeft een aanzet gegeven en hoopt deze herfst met de vernieuwing van het dak te beginnen.
Ons streven is om over ongeveer 5 jaar de kerk weer aan de gemeente van Noszoly terug te geven. Uw hulp is daarbij onmisbaar! U kunt helpen door een gift te geven zodat er materialen aangeschaft kunnen worden om de kerk te renoveren. KLIK HIER

Reacties zijn gesloten.